13 maart 2019

Verzorgingstips voor de roos

Bloemen… Ik krijg er nooit genoeg van. De seizoensbloemen vind ik altijd fantastisch.. vrolijke tulpen in het voorjaar, en straks komt de pioenroos weer! Bloemen geven kleur en sfeer in je interieur, zonder dat je meteen een hele muur moet verven of alle accessoires nieuw moet aanschaffen. Maar om lang plezier te hebben van je bloemen, moet je ze wel goed verzorgen! Ik help je daar graag bij, en na mijn blog over de tulp, wil ik je nu vertellen hoe je zorgt dat jouw rozen het langst mooi blijven.

IMG_20190313_125907_140

De roos, een bloem die iedereen wel kent. Vaak verwerkt in een gemengd of plukboeket, maar ook heel mooi gewoon als bosje met alleen rozen. Rozen zijn er in alle kleuren (nja, bijna alle) kleuren van de regenboog. Ik vind het een tijdloze bloem, die altijd goed is. De rode roos staat ook wel symbool als de bloem van de liefde, en wordt vaak met Valentijnsdag gegeven. Een bos rozen staat het mooiste in een lange, smalle vaas. Je zou kunnen kiezen voor de Vaas Cactus of Vaas Tolby, hier zou een bos rozen prachtig in staan! Je kunt de roos ook kort afsnijden en in een kleine, ronde vaas zetten, zoals de populaire vaas op houder of Vaas Cactus Bowl.

20190224_115327

Maar, hoe verzorg je de roos nou? Ongeacht in welke vaas je hem zet en hoe kort je hem afsnijdt, het principe van verzorging blijft hetzelfde en daar ga ik je nu meer over vertellen.

Allereerst is het belangrijk dat je een schone vaas pakt. Vul deze met koud water en voeding. Deze voeding krijg je bij de bloemist vaak bij je bos bloemen.

Haal tot halfweg de lengte van de roos het blad en doorns eraf. Pas op dat je jezelf niet prikt ? Vul de vaas met flink wat water, de roos moet tot het blad in het water staan. Snijd de roos schuin af, NIET knippen! Wanneer je de roos knipt, knijp je als het ware de steel dicht en neemt deze minder water op, waardoor je roos veel sneller oud wordt en je hem kan weggooien. Zonde! Schuin afsnijden dus, want wanneer je de roos schuin afsnijdt is het vlakte wat water opneemt groter, waardoor het water opnemen veel beter gaat en je langer plezier van je bloem hebt! Het is echt belangrijk dat je je roos aansnijdt, anders gaat je roos namelijk al snel hangen en dat willen we niet.

Zet je rozen in je vaas en geef deze een mooi plekje. Let op dat je rozen niet in de zon of tocht staan, dit vinden ze niet zo fijn. En snijd na een paar dagen de roos opnieuw aan en ververs het water. Wedden dat je roos nu veel langer blijft staan?

Wat vind jij mooier? Een bos rozen of een gemengde bos met onder andere een roos? En welke kleur roos is jouw favoriet?

Hieronder deel ik een paar foto’s van mooie bossen bloemen. In deze bossen zitten allemaal rozen, maar op verschillende manieren verwerkt. Misschien kan ik je inspireren! Heb je een mooie vaas die je graag wilt vullen maar twijfel je? Neem dan gerust je vaas mee naar de bloemist. Veel mensen denken dat dit raar is, maar dit is zeker niet zo. Voor de bloemist is het zo juist precies duidelijk wat je wilt, want van een foto is het vaak toch lastiger inschatten hoe hoog en smal de vaas precies is. Neem je de vaas mee, dan kunnen jullie samen kijken naar wat jij mooi vindt en hoe dit in de vaas staat.

IMG_20190313_125907_140IMG_20190313_125025_416IMG_20190309_153000_358IMG_20190207_141144_538

 

© 2017 - 2021 Casa Lien | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel