#groenopwoensdag

Zonnebloemen

Oelala, ze staan weer in de winkels, de mooiste gele eyecatchers: de zonnebloemen!

Persoonlijk ben ik helemaal niet zo van “geel”, je zult ook geen één accessoire in het geel vinden hier in huis, maar voor de zonnebloem maak ik graag een uitzondering! Door de grootte van de bloem heb je aan één simpel bosje al meteen een statement in je huis. Het vrolijkt de boel zo op, heerlijk!

Iedereen kent ze natuurlijk wel, maar hoe verzorg je ze nu het beste? En hoe style ik ze in huis? Ik vind in het geval van zonnebloemen: less is more!

Symboliek

Voor veel mensen (en voor mij ook!) staat de zonnebloem symbool voor zomer. Met een mooie bos zonnebloemen heb je toch ook meteen het gevoel dat je het zonnetje in huis hebt gehaald? Heerlijk! Officieel staat de zonnebloem symbool voor zon en liefde. De betekenissen van de zonnebloem hebben allemaal een link naar “warme gevoelens”, zoals betrokkenheid, geluk, toewijding of adoreren, bewondering en een lang leven.

Bron: Fleurop

Verzorging

Snijd de stelen van de bloem schuin af met een mesje (niet knippen!), vul een vaas met water en zorg dat er geen blad in het water komt. Wanneer dit gebeurt, komen er veel bacteriën in het water waardoor de bloemen minder lang vers zullen blijven. Let goed op hoeveel water in de vaas zit: zonnebloemen zijn vaak dorstig en kunnen redelijk snel droog komen te staan. Vul de vaas met ruim water, maar vaak wordt ook als tip gegeven om juist niet ruim te doen, omdat je dan kans hebt dat de stelen wat snotterig worden. Verder heb je vaak kans dat zonnebloemen gaan hangen. Het schijnt dat dit op te lossen is door heet water in de vaas te gieten. Dan leven de bloemen zo weer op!

Styling

Zonnebloemen vind je in losse bossen, heel mooi! Maar ook in gemengde bossen, ik vind ze bijvoorbeeld ook heel mooi in plukboeketten. Ik heb nu gekozen voor een losse bos zonnebloemen. Wanneer je meer bloemen hebt, pak je een ruime vaas en heb je een prachtige bos op tafel staan! Ik vind persoonlijk zonnebloemen ook heel mooi in eenvoud, en heb hier ook gekozen voor een smallere vaas (wel langer) met maar een paar bloemen erin. Waarom ik hiervoor kies? Deze hoek in de woonkamer is al best “druk”, met meer dan genoeg planten en accessoires, juist door deze eenvoud vind ik het heel mooi in het geheel passen. Hiervoor is de vaas Cactus heel goed geschikt, maar ze staan ook mooi in de vaas Tolby!

Heb jij ze al in huis? En hoe vind jij ze het mooiste? Ik ben heel benieuwd.

© 2017 - 2021 Casa Lien | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel