BLOG: KERST DIENBLAD MET KERSTBALLEN EN KAARSEN

It’s the most wonderful time of the year… altijd zo tijdens seizoenswisselingen begin ik te schuiven in huis, nieuwe hoekjes te maken en zoek ik weer leuke items om mijn huis weer een nieuwe uitstraling te geven. Het is een beetje een verslaving, maar hé, who cares? ????

Je zag ‘m waarschijnlijk al op Facebook of Instagram voorbijkomen, maar één van de dingen die ik nu heb staan is dit dienblad. Opgemaakt met kaarsen, kandelaars, kerstballen en boompjes. Ik kreeg heel veel reacties op dit dienblad dus ik dacht; ik schrijf gewoon even een blog! Hierin deel ik hoe ik dit dienblad zo heb gemaakt, maar geef je ook wat leuke ideetjes voor jezelf.

De basis

Het dienblad is een dienblad van de Hema, en origineel was hij zilver. Ik ben een beetje van het zilver af en heb veel zwarte accenten in huis, dus ik besloot hem laatst al zwart te verven. Ik zag dit dienblad niet meer staan, maar je hebt tegenwoordig ook hele leuke zwarte! Kijk hier maar even, als je ook zoiets zoekt.

Bij de Intratuin zag ik tijdens de kerstshow deze decoratieboompjes met lichtjes. Ontzettend leuk, ze werken op batterijen en ik vind het juist zo leuk dat er een subtiel lichtje in zit. Dit tijd van het jaar kunnen er bij mij niet genoeg gezellige lichtjes en kaarsjes aan! Hebben dus! Zonder twijfel, hup, in het winkelwagentje ???? Ik zag bij de Xenos ook hele leuke, ik heb de link even hier neergezet - even naar beneden scrollen voor de leuke boompjes hihi! Klik hier! 

Ik zette de boompjes op het dienblad en voegde daar de leuke kerstboomkaars aan toe. Ik koos voor de kleine in lichtgrijs – ik heb meerdere kleuren, zoals goud (ook héél tof nu!), antraciet en eucalyptus. Maar ik vond deze kleur fijn in combinatie met de rest van het dienblad. Hij springt er niet per se uit, maar door de vorm van de kaars valt hij sowieso wel op. Hij is zo mooi in balans, vind ik dan. Ik koos voor de kleine, omdat ik die het beste in verhouding vond met de rest – maar een grote van 20cm kan ook heel mooi zijn! 

Ook pakte ik een kandelaar in de vorm van een kerstboom. Ik koos de wit-marmeren van HouseVitamin. Deze staat ook in de webshop. Ik twijfelde nog even tussen de witte en de zwarte, die is ook heel gaaf! Maar door het zwarte dienblad vond ik de zwarte kandelaar een beetje wegvallen en de witte kleurde mooier met de lichtgrijze kerstboomkaars. Daarnaast koos ik voor een gekleurde dinerkaars, de zand kleur van Rustik Lys (deze kaarsen vind je per setje van 6 in de webshop) en koos bewust een klein dinerkaarsje, geen grote, omdat hij zo mooi in hoogte gelijk bleef met de rest. Ik vond een kleur wel leuk, anders vond ik het te hard worden met een witte kaars, en de zand kleur kleurde dan weer leuk met gouden details en leuk met de groene kerstballen.

Ik vond het leuk om nog een klein kaarsje toe te voegen. Eigenlijk was dit een beetje een must, want ik ben echt verliefd op deze mini’s! Ik koos voor de “driving home” die je voor maar €2,95 in de webshop vindt, maar het kaarsje “angel” zou ook héél leuk zijn! Toen ik dit had staan, pakte ik gewoon wat (kleine) kerstballen die ik op het dienblad legde. Zo kleed je hem extra aan en geef je er een leuke, feestelijke touch aan! Ik koos in dit geval voor groene ballen en gouden ballen, omdat ik meer groen in huis heb en dit leuk vond kleuren met de rest. De kerstboom is ook goud/groen dus dat kwam goed uit! Je kan natuurlijk ook kiezen voor zilveren, gouden, rode, of welke kleur dan ook! De groene ballen vind je onder andere bij de Hema, en vind je hier. 

Ik ben er blij mee, wat vind jij er van?

Als je zelf aan de slag gaat, kan je leuke dienbladen bij bijvoorbeeld de Hema vinden. Het is ook heel leuk om zoiets te maken met een serveerplank! Bijvoorbeeld de serveerplank van Acacia hout die ik in de webshop heb staan. Zet ‘m op tafel en decoreer hem, spuit desnoods een beetje sneeuw erop  voor een extra winterse sfeer. Natuurlijk afhankelijk van de kleuren die je in huis en in je boom hebt, kan je lekker experimenteren. De kandelaartjes en boompjes van HouseVitamin in Mint kleur of Petrol zijn ook heel gaaf en zouden ook heel mooi staan. Of kies een grotere kaars met een mooie print. Ik ben benieuwd of je na het lezen van dit blog bent geïnspireerd en misschien zelf ook aan de slag gaat! Als je er niet helemaal uitkomt, twijfelt of vragen hebt, stuur dan vooral even een berichtje. Dat kan via mail, whatsapp en social media! Stuur je me een foto als het is gelukt?

© 2017 - 2021 Casa Lien | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel