BLOG: WOONKAMER MAKE-OVER

Jullie hebben vast en zeker al de veranderingen in onze woonkamer gezien op social media, maar ik wilde er graag even meer over vertellen! Ik krijg ook heel veel vragen waar de meubels van zijn en welke kleuren ik heb gekozen, dus tijd om er een blogje over te schrijven!

Hoe het eerst was

De hele verandering kwam eigenlijk tot stand omdat ik zo ontzettend niet blij was met onze oude bank, haha. Nouja oud.. dat was ‘ie eigenlijk helemaal niet: 3 jaartjes pas. Maar eerlijk gezegd was het echt een miskoop. Toen wij hier kwamen wonen kozen we voor een 3 zits bank en ik keek echt uit naar een lekkere plofbank, dus het werd de Demeern bank van Woonexpress. Alleen.. op den duur gingen de rugkussens inzakken waardoor ik niet meer lekker kon zitten, en kwam ik erachter dat zo’n plofbank heel leuk is voor eventjes, maar na een avondje Netflix had ik standaard last van mijn rug. Ik werd er gek van en merkte de laatste maanden dat ik meer voor de bank op de grond zat, dan dat ik op de bank zat… Daarnaast was een lichtgrijze stof in combinatie met twee hondjes achteraf ook niet zo slim, en de kleur werd al snel minder mooi. Maargoed. Vooral het slechte zitten begon me steeds meer te irriteren.

Voordat we hier kwamen wonen, woonden Twan en ik 2 jaartjes in Oss, daar hadden we een fijn appartement en hadden we een hoekbank in de woonkamer staan. Ik miste die hoekbank zo erg! Dus toen we besloten dat er een nieuwe bank moest komen, was voor ons al meteen duidelijk: er komt weer een hoekbank! Die lichte stof was geen succes dus het moest ook een wat donkerdere kleur worden. Uiteindelijk kwamen we op de hoekbank Bellanti van Pronto Wonen. Het is een lekker stoere bank, daar hou ik wel van! Maar.. dan komt er ineens een donkere bank voor de donkergroene muur.. en dat groene/petrol leek mij toch wat kil samen met de antraciet kleurige bank.. je raadt het al.. ook de muur moest anders.. Ja, als je het doet, moet je het goed doen! Haha. Ik koos voor warme kleuren, echt totáál iets anders.. het enige wat onveranderd bleef was de lambrisering en de strook in het midden. Deze strook heb ik wel iets lager en breder gemaakt dan hoe die in eerste instantie was, maar ik blijf zo blij met deze kleurenverdeling! Ik koos bij de Praxis mooie kleuren uit: Rooibos, Uitgesproken en Soft. Dit zijn de kleuren van Praxis, ik weet niet welke kleuren dit zijn van Flexa of Histor, maar dit is ongetwijfeld op te zoeken.

Bij de Ikea vond ik mooie gordijnen voor een prikkie, in precies de goede kleur! Lucky me! Het waren kant-en-klare gordijnen en mijn lieve moeder heeft ze op maat gemaakt. Je kan bij Ikea ook speciale haken kopen, zodat je plooien kan maken, ideaal! Dat hebben wij ook gedaan. Ik was voor €65,- klaar voor de gordijnen.

Daarnaast kwamen er ook nieuwe salontafels, want eerst hadden we een stoere legerkist als salontafel, maar de legerkist was te lang bij de hoekbank. Dan zou de kist voorbij de bank komen, en dat vind ik niet mooi. Ik koos de houten, zwarte tafels van Woood. Het zijn tafels Mesa en ik heb ze in L en XL gekocht bij wonenmetlef.nl. deze tafels hebben een diameter van 60 en 78 cm, de kleinste schuif je half onder de grootste tafel voor een speels effect.

Goed. Dat waren de plannen, toen de uitvoering. Als eerste zijn we de muur gaan doen, voordat de bank binnen kwam. Leek mij het makkelijkste, want als de bank er eenmaal is heb ik geen zin meer om nog meer te moeten schuiven. Eerst werd de muur gewit (dit moest bij ons 2 keer) omdat je anders kans hebt dat het groene erdoorheen blijft komen, of de lambrisering te zien blijft door het kleurverschil. En de lambrisering kwam niet precies op dezelfde plek, dus dat wil je niet.

Na het witten plak je eerst de lambrisering af. Ik heb gemeten vanaf de grond hoe hoog ik de lambrisering wilde, toen met een waterpas tegen de muur en met potlood een lijn getrokken. Dit doe je over de hele muur en controleer daarna nog een keertje met de waterpas, en meet aan het einde nog een keertje vanaf de grond voor de zekerheid. Better safe than sorry ???? als je de lambrisering helemaal hebt getekend, zowel boven als onder, plak je hem af met tape. Ik heb frog tape gebruikt, dit werkt veel beter dan normaal afplaktape, bij ons is de verf nauwelijks onder de tape door gelopen. Plak de muren en lambrisering af en dan begin je met de bovenste helft van de muur. Altijd boven beginnen! Want als je onder begint en je doet daarna boven en je knoeit.. kan je weer opnieuw beginnen. Als de bovenste helft is gedaan, doe je de onderste helft. Haal de tape eraf en laat de verf goed drogen. Bij ons was de verf al vrij snel droog en de volgende dag zijn we de middelste baan van de lambrisering gaan doen. Je plakt dan weer opnieuw af en verft de lambrisering. Tape eraf halen en klaar! Nu klinkt het als een super simpel, makkelijk werkje, maar wij zijn er ruim 4 dagen mee druk geweest haha!

De bank was ondertussen besteld en had een levertijd van 10-12 weken, maar na 5 weken werden we al gebeld dat hij er was en we hem konden ophalen! Nou, ik hoef vast niet te vertellen hoe blij ik was. Bij Pronto kan je ervoor kiezen om een All-In-House service te nemen bij je bank. Je betaalt dan een meerprijs per zitplek en krijgt speciale spray mee om je bank te behandelen tegen vlekken. Naast dat je dus geen vlekken in de bank krijgt, is een groot voordeel van deze service dat je 5 jaar garantie hebt op vlekken, maar ook beschadigingen, zoals losse stiksels of iets dergelijks. Wij hebben dit gedaan. De bank spuit je heel simpel met de spray in en daarnaast zit er nog een aparte vloeistof bij voor als er toch een vlekje in de stof komt, je deze met deze speciale spray weer makkelijk kan schoonmaken.

Ik heb even gewacht met kussentjes bestellen, omdat ik wilde afwachten hoe de bank in de kamer stond, en uiteindelijk heb ik kussens van HK Living en DutchBone bij VTwonen besteld. Vooral de kussens van HKLiving (de langwerpige) vind ik zelf heel mooi! Twan moest even wennen, maarja.. mannen ????

Ondertussen staat de bank al een paar weken en ook de tafeltjes waren snel binnen. Ik ben super blij met het resultaat, héél blij dat ik weer lekker op de bank kan zitten met de beentjes languit en ik zit nog vaak tevreden naar de muur te kijken.. blij dat alles zo goed uitpakte en bij elkaar past, want geef toe: alles uitzoeken met staaltjes is soms knap lastig!

 

© 2017 - 2021 Casa Lien | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel